انواع چوب در نمای ساختمان

انواع چوب در نمای ساختمان

نمای ساختمان تاثیر زیادی بر زیبایی ساختمان دارد و البته ارزش ساختمان نیز با توجه به نمای بکار رفته در آن سنجیده می شود. با توجه به سبک های معماری متنوع، هر کدام از ساختمان ها نمای متفاوتی از یکدیگر دارند. البته با توجه به سبک های جدید در معماری، از انواع چوب در نمای ساختمان استفاده می شود.

اهمیت استفاده از نمای چوب در ساختمان

باتوجه به افزایش شهر نشینی و روی آوری مردم به زندگی آپارتمان نشینی، ساختمان های زیادی در سطح شهرها ساخته می شود که دیگر خبری از فضای طبیعی نیست. باتوجه به این اوصاف طراحان ساختمان همه تلاش خود را به کار می گیرند تا ساختمان های مدرن با متریال چوبی و طبیعی را طراحی کنند. طراحان با استفاده از چوب در نمای ساختمان قصد دارند حس دلپذیری از طبیعت و ارتباط برقرار کردن با آن را به زندگی انسان ببخشند.

اهمیت استفاده از نمای چوب در ساختمان
اهمیت استفاده از نمای چوب در ساختمان

با توجه به اینکه نمای چوبی از زیبایی طبیعی خاصی برخوردار است به بیننده احساس خوبی را منتقل می کند و از طرفی ظاهر ساختمان را خاص و متفاوت تر نشان می دهد. از همه مهمتر اینکه به کار بردن انواع چوب در نمای ساختمان موجب زیبایی نمای ساختمان و لوکس نشان دادن آن می شود که همین امر موجب بالا رفتن ارزش مالی ساختمان نیز می شود.

البته در این سبک از بهترین چوب برای نمای ساختمان استفاده می شود که می توان همراه با مصالح دیگر بکار رود. البته در زمان بکار بردن مصالح در کنار چوب در نمای ساختمان باید به مواردی از جمله استحکام، مقاومت و زیبایی مصالح توجه داشته باشید.

انواع چوب در نمای ساختمان کدام اند؟

باتوجه به مقاومت چوب ها در برابر پوسیدگی، از بسیاری از گونه های چوب در نمای ساختمان استفاده می شود. البته چوب های ترمودد که از کاج سیبری و سرو قرمز تولید می شوند به دلیل مقاومت و استحکام بالایی که دارند در نمای ساختمان بیشتر از سایر چوب ها بکار می روند. انواع چوب در نمای ساختمان عبارت اند از:

انواع چوب در نمای ساختمان کدام اند؟
انواع چوب در نمای ساختمان کدام اند؟

1. سخت چوب ها

این چوب ها شاخ و برگ پهنی دارند. یکی از ویژگی های بارز این گونه از درختان این است که در زمستان برگ های آن می ریزد و در فصل بهار نیز برگ های جدید و سرسبزتر رشد خواهد کرد. بنابراین این گونه از چوب ها چگالی کمتری دارند.

باتوجه به این که گره های مرکزی در این درختان وجود ندارد بنابراین دارای بافت خاصی هستند. از مهمترین انواع چوب در این گروه چوبی می توان چوب ون را نام برد. یکی از ویژگی های مهم این چوب ها این است که در برابر رطوبت مقاومت بالایی دارند و به راحتی دچار پوسیدگی نمی شوند.

2. نرم چوب ها

برگ و شاخ این درختان اغلب سوزنی شکل است که البته در برخی از مواقع نیز برگ های بزرگ و صافی نیز دارند. جالب است بدانید در فصل زمستان پوشش سرسبز این گونه درختان حفظ خواهد شد. درختان کاج، صنوبر و کاج های فنلاندی از جمله این درختان است که در این گروه قرار دارد. درختان چوب فنلاندی با داشتن برخی از ویژگی های مطلوب در صنعت ساختمان سازی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.

در این بین گونه های از درختان همچون داگلاس فیر نیز در کنار سایر چوب ها در نمای ساختمان به کار گرفته می شود. در واقع استحکام، مقاومت و دوام بالای این چوب ها بسیار مورد توجه طراحان و معماران قرار می گیرد که همین امر موجب استفاده از این چوب ها در نمای ساختمان شده است.

مزیت های نمای چوبی در ساختمان ها

همان طور که بیان کردیم به کار بردن انواع چوب در نمای ساختمان تاثیر زیادی بر ظاهر و ارزش مالی ساختمان دارد. در ادامه برخی از مزیت های بکار بردن نمای چوبی در ساختمان ها را بیان می کنیم که عبارت اند از:

مزیت های نمای چوبی در ساختمان ها
مزیت های نمای چوبی در ساختمان ها
  • نمای چوبی در ساختمان نصب سریع و راحتی دارد.
  • باتوجه به اینکه نمای چوبی ساختمان قابلیت جداسازی دارد به همین دلیل به راحتی تمیز و تظافت می شود.
  • چوب خاصیت تجزیه پذیری دارد به همین دلیل آسیبی برای طبیعت تلقی نمی شود.
  • چوب دارای مقاومت پذیری بالایی است و در همه شرایط جوی از خود مقاومت بالایی نشان می دهد.
  • چوب به عنوان یک عایق بندی قوی با محیط هیچ تبادل حرارتی ندارد.
  • باتوجه به اینکه چوب به راحتی برش داده می شود به همین دلیل از آن می توان در همه سطح نمای ساختمان استفاده کرد.
  • استفاده از انواع چوب در نمای ساختمان با توجه به اینکه کیفیت بالایی دارد و از طرفی موجب بالا رفتن ارزش افزوده ساختمان می شود با این وجود قیمت مناسب و مقرون به صرفه ای دارد.

سخن پایانی

اگر چه در اکثر ساختمان ها از متریال هایی غیر از چوب استفاده می شود اما این روزها با حرارت دادن و فرآوری های چوب از انواع چوب در نمای ساختمان استفاده می شود چرا که به دلیل طبیعی بودن چوب طراحان و مهندسان استقبال زیادی از انواع چوب در نمای ساختمان دارند.

نمای چوبی علاوه بر اینکه زیبایی خاصی به ساختمان می بخشد از طرفی موجب گرما و صمیمت بیشتری نیز در ساختمان می شود. خوبی نمای چوبی ساختمان این است که عایق خوبی برای رطوبت، سرما و گرما محسوب می شود. چوب ها در دو دسته چوب های سخت و چوب های نرم قرار می گیرند که البته هر کدام با توجه به ویژگی که دارد در نمای ساختمان نیز کاربرد خاصی دارد.

سوالات متداول در مورد انواع چوب در نمای ساختمان

  1. عوامل موثر بر قیمت نمای چوبی ساختمان چیست؟
    از مهمترین عوامل بر قیمت نهایی نمای چوبی ساختمان می توان به قیمت رنگ، هزینه اجرا و نحوه نصب آن اشاره کرد.
  2. دلیل برتری نمای چوبی ساختمان نسبت به دیگر مصالح چیست؟
    چوب به عنوان یک عنصر طبیعی، حس گرما و صمیمت را به کاربران منتقل می کند که از طرفی ظاهر ساختمان را هم زیبا و لوکس نشان می دهد.
  3. در بکار بردن نمای چوبی ساختمان چطور می توان هزینه های نصب را کاهش داد؟
    برای کاهش دادن هزینه های نصب باید به این امر توجه داشته باشید که به راحتی بتوانید نمای چوبی ساختمان را نصب، تعمیر و در بسیاری از موارد هم بازسازی کنید.
Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 + 4 =