اکثر مصرف کنندگان با این سوال مواجه هستند که چوب ترموود یا ام دی اف کدام بهتر است؟ در واقع آنها در انتخاب مبلمان در خانه می خواهند که بهترین نوع چوب را برگزینند.
با این حال بهتر است در ابتدا نسبت به ام دی اف و چوب ترموود شناخت بیشتری داشته باشید تا بهتر بتوانید مبلمان خانه را با کیفیت بهتری خریداری کنید. با توجه به اهمیت این موضوع و همچنین شناخت بهترین نوع مبلمان در ادامه قصد داریم به بررسی تفاوت های چوب ترموود و ام دی اف بپردازیم و در این رابطه اطلاعات مفیدی را در اختیار شما قرار دهیم. پس ما را تا انتهای مقاله همراهی کنید.
ام دی اف چیست؟
ام دی اف یک نوع تخته فیبری بوده که چگالی متوسطی دارد و نسبت به سایر چوب ها به صرفه تر است. البته ام دی اف در مقایسه با تخته سه لایه از تطبیق پذیری بالایی برخوردار است. کار کردن با این نوع متریال بسیار راحت است و در برخی از موارد نیز به برخی از محصولات مهندسی شده ظاهر بهتری می دهد. سطح ام دی اف کاملا صاف بوده و برعکس چوب گره ای بر روی آن دیده نمی شود که این امر موجب می شود که بدون ایجاد ترک بتوان تخته ام دی اف را به راحتی برش داد.
از این متریال در پروژه های نجاری همچون ساخت کابینت، قفسه بندی و غیره استفاده می شود. اما ام دی اف چگونه تولید می شود؟ تفاوت های چوب ترموود و ام دی اف کدام است؟ با وارد شدن خرده چوب و خاک اره به خط تولید، فرآیند ام دی اف تولید می شود. در ادامه فرآیند تولید نیز خرده چوب ها با آسیاب شدن به یک محصول فرعی صنعتی تبدیل می شوند. در ادامه فرآیند تولید نیز رزین، موم و الیاف چوب با یکدیگر مخلوط و به شکل یک پانل در می آیند.
پانل ها تحت تاثیر فشار شدید و گرما قرار گرفته و سفت می شوند و به تخته هایی با پوسته ای سخت و محکم تبدیل می شوند. در آخر نیز توسط ماشین ها و دستگاه های بزرگ و پیشرفته پانل ها سنباده می شوند تا قبل از برش دادن ابعاد ثابت و ظاهری صاف و ابریشمی به خود بگیرند.
معرفی ترموود در رابطه با تفاوت های چوب ترموود و ام دی اف ابتدا بهتر است که توضیح مختصری در رابطه با چوب ترموود داشته باشیم.
چوب ترموود چیست و چگونه تولید می شود؟
چوب در فرآیند تولید نیز تحت گرما و حرارت قرار می گیرد که با توجه به این امر خاصیت های چوب نیز تغییر می کند و در ادامه در برابر فرسودگی نیز مقاومت بالایی به خود می گیرد. البته برای بالا بردن و حفظ کیفیت چوب در ادامه گرما دهی اصلاح چوب با استفاده از فرمول خاصی انجام می گیرد. در واقع می توان بیان کرد که چوب ترموود چوبی است که در دمای خیلی زیاد خشک شده است.
با خشک شدن چوب ترموود رنگ آن سیاه می شود و بدین وسیله در برابر کپک، پوسیدگی و قارچ نیز مقاومت بالایی پیدا می کند. البته بسیاری از چوب های نرم و سخت نیز می توانند با قرار گرفتن در این مسیر تولید به شکل چوب های سخت و نرم تبدیل شوند. البته یکی از مقاوم ترین و بهترین نوع متریال از چوب که در طراحی های داخلی و خارجی به کار می رود چوب ترموود است.
چوب ترموود بهتر است یا ام دی اف؟
در پاسخ به این سوال که چوب ترموود یا ام دی اف کدام بهتر است باید ابتدا تفاوت های چوب ترموود و ام دی اف را دانست. پاسخ دادن به این سوال با در نظر گرفتن برخی از عوامل انجام می شود. یکی از عوامل های تاثیر گذار در خرید این محصول محلی بوده که قرار است در آن مورد استفاده قرار گیرد. البته میزان بودجه و همچنین علاقه و سلیقه شما نیز ددر انتخاب چوب ترموود یا ام دی اف دخیل است.
در رابطه با چوب ترموود می توان اینگونه بیان کرد که ترموود یک ماده طبیعی با ظاهری جذاب و نسبتا گران است که در دکوراسیون داخلی و خارجی نیز به کار می رود. در ادامه تفاوت های چوب ترموود و ام دی اف را بیان خواهیم کرد و از برخی از جهات این دو نوع چوب را با یکدیگر مقایسه خواهیم کرد.
مقایسه ظاهری
از نظر شکل ظاهری، چوب ترموود نسبت به ام دی اف دارای ثبات ابعاد و دوام بالایی است. قابلیت نصب راحتی دارد و به راحتی نیز قابل جابه جا شدن است. علاوه بر این نیز شرایط نگهداری راحت تری دارد و به حشرات موذی اجازه ورود به چوب را نمی دهد و در برابر پوسیدگی نیز از خود مقاومت بالایی نشان می دهد. تحت قرار گرفتن این چوب در حرارت بالا، رطوبت چوب تا 4 الی 6 درصد کاهش می یابد.
مقایسه مقاومت
اگر بخواهیم ام دی اف و چوب ترموود را با یکدیگر مقایسه کنیم و تفاوت های چوب ترموود و ام دی اف را بیان کنیم بهتر است بدانید که چوب ترموود نسبت به ام دی اف در دما و شرایط جوی سازگاری بیشتری داشته و از مقاومت بالاتری برخوردار است. با توجه به این امر در نمای بیرونی ساختمان به کار می رود. تغییرات دما در فصول های مختلف بافت چوب ترممود را تغییر نمی دهد . از طرفی رطوبت و حرارت در محیط را جذب نمی کند و در شرایط مختلف جوی نیز به خوبی حالت اصلی خود را حفظ می کند.
مقایسه کاربرد
ام دی اف و چوب ترموود کاربردهای متفاوتی دارند و در طراحی دکوراسیون داخلی و خارجی ساختمان نیز به کار می روند. چوب ترموود کاربردهای متنوعی دارد و اغلب در معماری مدرن، ساختمان سازی و همچنین دکوراسیون داخلی و خارجی ساختمان نیز به کار گرفته می شود. در تولید کف پوش، کف، دیوار پوش، فضای باز و ساخت آلاچیق، ساخت پارک، ویلا، سونا، استخر، درب و پنجره و دکوراسیون داخلی منازل از چوب ترموود استفاده می شود. این نوع چوب در مقایسه با ام دی اف از سازگاری و مقاومت بالایی برخوردار است و با توجه به قابلیت طراحی بالایی که دارد جلوه خاصی را به محل مورد نظر می بخشد.
مقایسه هزینه
در تفاوت های چوب ترموود و ام دی اف بهتر است بیان کنیم که چوب ترموود با ویژگی های منحصر به فرد و کیفیت بالا نسبت به ام دی اف قیمت بالایی دارد.
جمع بندی
در رابطه با تفاوت های چوب ترموود و ام دی اف و همچنین مقایسه هر کدام از این ها توضیحاتی را ارائه کردیم. چوب ترموود نسبت به چوب ام دی اف گران تر بوده و قیمت پایین ام دی اف در واقع یک مزیت برای مصرف کنندگان به حساب می آید. با توجه به اینکه سطح ام دی اف صاف است برای روکش کاری و رنگ آمیزی به شدت مناسب است.
در تولید ام دی اف از مواد شیمایی نیز استفاده می شود که برای سلامتی انسان مضر است. چوب ترموود نسبت به رطوبت و ضربه مقاومت بالایی دارد و در صورت ایجاد ترک خوردگی و ضربه نیز به راحتی تعمیر می شود. ام دی اف اتصالات را به خوبی نگه نمی دارد که با توجه به این امر این یکی از معایب این متریال به حساب می آید. چوب ترموود به عنوان یک محصولات چوب طبیعی با مراقبت و توجه کافی به راحتی بیش از صد سال عمر می کنند و همچنان نیز کیفیت خود را حفظ می کنند.
سوالات متداول تفاوت های چوب ترموود و ام دی اف
ویژگی های چوب ترموود چیست؟
چوب ترموود یکی از بهترین مصالح است که در برابر رطوبت و ضربه مقاومت بالایی دارد. یکی دیگر از مزیت های این چوب این است که دارای دوام و ماندگاری بالایی است که در نمای بیرونی، سوناف پارکت چوبی به کار می رود.
مزیت های چوب ترموود چیست؟
از مزیت های چوب ترموود می توان رطوبت کم، مقاومت بالا، سازگار با اقلیم های آب و هوایی متفاوت، مقاوم در برابر حمله ی قارچ ها و حشرات، مقاوم به پوسیدگی و خوردگی، مقاوم به خورنده های شیمیایی بازی و اسیدی، مقاوم به ضربه و فشار و زیبایی ظاهری چوب ترموود را نام برد.
کاربرد اصلی چوب ترموود چیست؟
چوب ترموود با توجه به طراحی و ویژگی های منحصر به فردی که دارد در قسمت خارجی ساختمان به کار می رود.
کاربردهای ام دی اف چیست؟
از ام دی اف بیشتر در ساخت کابینت ها، کمد دیواری و یونیت های کابینت استفاده می شود. این روزها ام دی اف در ساخت میز، سرویس خواب و بوفه نیز به کار می رود.