چوب ترمود یکی از چوب های باکیفیت و کاربردی است که در طراحی دکوراسیون نیز به کار می رود. البته چوب های ترموود با چوب های معمولی تفاوت های زیادی دارند و می توان بیان کرد که چوب های ترموود از چوب های معمولی زیباتر و مقاوم تر هستند. در این مقاله ما قصد داریم تفاوت چوب ترموود با چوب معمولی را بیان کنیم. پس با ما تا انتهای مقاله همراه شوید.
چوب ترمود چیست؟
چوب ترموود یا همان چوب ترمو یکی از چوب های خاصی است که تحت فرآیند حرارتی تغییراتی در آن به وجود می آید. در عملیات ساخت این چوب، ابتدا چوب های خام در ابعاد مختلف برش داده می شوند در ادامه نیز چوب های برش داده شده در دمای 100درجه قرار می گیرند. البته برای چنین اعمال گرمایی بر روی چوب از دیگ های بخار استفاده می شود. بخارهایی که از دیگ های بخار بلند می شود از شکستگی و ترک خوردن دیگ ها نیز جلوگیری می کند.
البته بعد از مدتی دما همچنان افزایش پیدا می کند و به دمای 130 درجه سانتی گراد می رسد. با افزایش دما چوب ها تحت دمای 220 درجه سانتی گراد قرار می گیرند تا رطوبت موجود در چوب ها به کلی از بین برود و به وسیله دستگاه های مخصوص که در عملیات ساخت چوب است به سطح چوب ها مقداری آب رسانده می شود. در ادامه رطوبت موجود در چوب ها به 7 درصد افزایش پیدا می کند و چوب ها خنک می شوند.
تفاوت چوب ترمو با چوب معمولی چیست؟
باتوجه به اینکه چوب ترموود در جریان گرما و حرارت زیاد قرار می گیرد به طور معمول با چوب های معمولی تفاوت زیادی دارد که در ادامه شرح خواهیم داد.
- یکی از تفاوت های که بین چوب ترموود و چوب معمولی وجود دارد این بوده که چوب ترموود نسبت به چوب معمولی وزن سبک تری دارد به این دلیل که میزان رطوبت موجود در چوب ترموود کمتر از رطوبت در چوب معمولی است. باتوجه به اینکه چوب ترموود وزن سبک تری دارد می توان از آن در طراحی روف گاردن استفاده کرد.
- از دیگر تفاوت های چوب ترموود با چوب معمولی نیز می توان به مقاومت بین این دو چوب اشاره کرد. طبق بررسی هایی انجام شده مشخص شده است که چوب ترموود نسبت به چوب معمولی از مقاومت و استحکام بالاتری برخوردار است به این دلیل که تحت عملیات حرارتی قرار گرفته و میزان رطوبت و مواد مغذی آن کاهش یافته است که همین امر نقش زیادی در بالا بردن مقاومت آن دارد.
- چوب ترموود نسبت به چوب معمولی دارای عایق حرارتی است به همین دلیل اگر در ساخت درب ها از چوب ترموود استفاده شود درب های از عایق حرارتی برخوردار بوده و از هدر رفتن انرژی گرمایی جلوگیری می کند. بنابراین بسیاری از افراد ترجیح می دهند برای ساخت کف، دیوارها و سقف ساختمان از چوب ترموود به دلیل داشتن عایق حرارتی استفاده کنند.
- یکی دیگر از تفاوت چوب ترموود با چوب معمولی این است که چوب ترموود نسبت به چوب معمولی در برابر قارچ ها، حشرات و باکتری ها مقاومت بالایی دارد و از نفوذ این حشرات به درون چوب جلوگیری می کند. البته نفوذ حشرات و باکتری ها به درون چوب معمولی راحت تر است چرا که رطوبت موجود در چوب معمولی نسبت به چوب ترموود بیشتر است.
- نصب چوب های معمولی از طریق میخ و چوب است اما نصب چوب ترموود نیاز به یک سری زیر ساخت ها در زمان نصب دارد. در زمان نصب چوب ترموود باید سطح زیرین کار را گند زدایی کرد تا قارچ ها نتوانند رشد کنند. برای افزایش و طول عمر بالای چوب ترموود باید اقدامات زیرسازی را انجام داد تا میزان رطوب کاهش و همچنین از بروز پوسیدگی در چوب ترموود نیز جلوگیری کرد.
- چوب ترموود نسبت به چوب معمولی درجه سختی بالایی دارد. در واقع چوب خامی که در تولید چوب ترموود مورد استفاده قرار می گیرد اگر کیفیت بالاتری داشته باشد به طور مسلم درجه سختی چوب ترموود به همان میزان افزایش پیدا می کند.
- چوب ترموود به دلیل قرار گیری در عملیات حرارتی مقاومت بیشتری در برابر احتراق پیدا می کند. در واقع در زمان آتش سوزی دود بیشتری از چوب های معمولی ایجاد می شود که همین مسئله موجب مرگ بسیاری از افراد در زمان آتش سوزی می شود.
البته این بدین معنی نیست که چوب ترموود آتش نمی گیرد نه این طور نیست بلکه این چوب دیرتر آتش می گیرد و افراد می توانند زمان بیشتری برای فرار از محل آتش سوزی داشته باشند. - چوب ترموود به دلیل قرار گیری در عملیات حرارتی میزان زیادی از رطوبت موجود در چوب کاهش می یابد. رطوبت یکی از عوامل موثر در پوسیدگی چوب ها است. بنابراین به دلیل رطوبت پایین چوب ترموود مقاومت آن در برابر آب و رطوبت و در نتیجه در شرایط جوی نسبت به چوب معمولی بیشتر است.
دلایل استفاده از چوب ترمووود به جای چوب طبیعی در طراحی معماری ساختمان
چوب ترموود نسبت به چوب معمولی در شرایط آب و هوایی از جمله برف و باران مقاوم است. استفاده از چوب های معمولی در معماری ساختمان محل مناسبی برای رشد باکتری ها و قارچ ها است. کابینت های آشپزخانه که با چوب معمولی ساخته می شوند محل مناسبی برای رشد موریانه و سوسک است.
چوبهای طبیعی اگر در فضای بیرونی و نمای ساختمان به کار روند به محض قرار گرفتن در معرض نور خورشید پس از مدتی کوتاه دچار پوسیدگی و رنگ گرفتگی میشوند. با استفاده از چوب های معمولی به جای چوب ترموود در درب و پنجره ساختمان زمان کوتاهی که بگذرد بعد از گذشت مدتی به دلیل انبساط و انقباض باز و بسته شدن درب و پنجره به سختی انجام می شود.
نتیجه گیری
در این مقاله به تفاوت چوب ترموود با چوب معمولی پرداختیم به برخی از تفاوت های مهم بین این دو چوب اشاره کردیم. البته یکی از دلایل مهم در ایجاد تفاوت بین چوب ترموود با چوب معمولی این است که چوب ترموود تحت گرمای زیاد قرار می گیرد که همین عامل موجب بالارفتن مقاومت و استحکام آن می شود.
البته یک نکته اساسی و قابل توجه در مورد چوب ترموود این است که چوب ترموود کاملا طبیعی بوده و در ساخت آن از مواد شیمیایی استفاده نمی شود.
بنابراین شما می توانید در طراحی دکوراسیون از چوب های ترموود به جای چوب های معمولی استفاده کنید و از این محصول زیبا جهت زیباسازی دکوراسیون ساختمان بهره مند شوید.
سوالات متداول در مورد تفاوت چوب ترموود با چوب معمولی
- در ساخت چوب ترموود از چوب چه درختانی استفاده می شود؟
برای تولید چوب ترمووود از گونه هایی از درخت کاج و درختان زبان گنجشک استفاده می شود به همین دلیل این چوب با چوب های معمولی تفاوت زیادی دارد. - کاربردهای چوب ترموود چیست؟
چوب ترموود یکی از چوب های با کیفیت و البته با دوام است که کاربردهای متنوعی دارد. از این چوب در ساختمان سازی و اغلب در قسمت های مختلفی از ساختمان از جمله ساخت آلاچیق، انواع دیوار پوش، کفپوش و روف گاردن استفاده می شود. - مزیت های استفاده از چوب ترموود کدامند؟
از مزیت های قابل توجه چوب ترموود می توان به استحکام و دوام بالا، مقاوم بودن در برابر حشرات، امکان استفاده از چوب ترموود به عنوان یک عایق حرارتی اشاره کرد.