ساخت روف گاردن چوبی منظور از روف گاردن باغ کوچکی است که در قسمت پشتبام یک ساختمان ساخته میشود. گرین روف یا همان روف گاردن در واقع یک فضای سبز است که در بالاترین سطح انواع ساختمانهای تجاری، مسکونی و صنعتی قابل اجرا است. ایجاد روف گاردن در پشت بام دارای مزیتهای زیادی میباشد. معمولاً دلیل اول جهت ایجاد روف گاردن توجه به مزیت زیبایی، تزیینی و تفریحی آن است.
بهبود اوضاع هیدرولوژیکی و کنترل دما نیز از دیگر مزیتهای روف گاردن به شمار میرود. چنین فضایی میتواند در وسعت بیشتر حتی بر آب و هوای منطقه تاثیر مثبت داشته باشد. در ادامه قصد داریم دلایل طراحی روف گاردن و مراحل ساخت و اجرای آن را بررسی کنیم.
بیشتر بخوانید: ترموود فنلاندی
دلایل ساخت روف گاردن چوبی
اما هدف از ساخت روف گاردن چیست؟ نتیجه تحقیقات شورای ملی کانادا نشان میدهد که یک بام سبز با وسعت زیاد قادر است حتی انرژی مورد نیاز در تابستان را به میزان ۷۵ درصد کاهش دهد. روف گاردن همچنین در جهت کاهش انتشار و اثرات گازهای گلخانهای و آلایندههای هوا تاثیر مثبت نشان داده است. بام سبز می تواند از طریق دریافت گرما و ذخیره آن انرژی مورد نیاز ساختمان را تامین نماید؛ که این کار از سقفهای قیری بر میآید.
از دیگر دلایلی که باعث میشود مهندسان برای ساختمان روف گاردن در نظر بگیرند این است که سقف سبز میتواند تاثیر جزیره حرارتی شهری را به شدت کاهش دهد. تولید اکسیژن، ایجاد سایه و حفاظت از ساختمان در مقابل گرما از دیگر دلایل مهم ساخت بام سبز برای ساختمانها است. کاهش سرعت فاضلاب در شهر از دیگر دلایل مهمی است که باعث اجرای روف گاردن میشود. همانطور که میدانید روان آبهای فاضلابی دلیل اصلی آلودگی و سیل در دنیا میباشند.
بیشتر بخوانید: ساخت درب پارکینگ با چوب ترمو
روش ساخت روف گاردن چوبی
روف گاردنها به روشهای مختلفی طراحی و اجرا میشوند. در این میان روش پرتابل مدولار رایجترین و بهترین روش جهانی به شمار میرود. در این روش استاندارد هنگام اجرای روف گاردن آسیب کمتری به پشت بام وارد میشود. بام سبز در این روش بدون هیچ گونه اتصالی به پشت بام ایجاد میشود. در واقع روف گاردن پرتابل یک طراحی پیش ساخته است که سرعت اجرای بسیار بالایی نیز نسبت به سایر روشها دارد.
روف گاردن ایجاد شده به روش مدولار و پرتابل نیاز به زیرساخت نداشته و قابل اجرا بر روی هر بالکن یا پشت بامی است. این نوع گرین روف به دلیل اینکه کوچکترین اتصالی به پشت بام ندارد، جهت اجرا بر ساختمانهایی که مشکل سازهای به دلیل بار دارند، گزینه مناسبی میباشد. این روش در واقع همه ساختمانها را با هر شرایطی گزینه مناسبی جهت اجرای روف گاردن میداند.
بیشتر بخوانید: مزایای ترموود
مراحل ساخت روف گاردن چوبی
قبل از اقدام جهت اجرای روف گاردن انجام یک سری مراحل ضروری است. مرحله اول بررسی کارشناسانه ساختمان است. در این مرحله ابعاد، روند طراحی، نحوه اجرای کار و قیمت محاسبه میشود. در مرحله بعد طرح مورد نظر طراحی و ارائه میگردد. در روش هایی که نیاز به اتصال روف گاردن به پشت بام نیست، جای هیچ نگرانی از جهت ایجاد مشکلاتی مثل نم دادگی و مشکلات وارد شده به ایزولاسیون ساختمان وجود نخواهد داشت.
مرحله بعدی ساخت بام سبز، ایجاد یک لایه ایزولاسیون جهت جلوگیری از آسیب یا سوراخ شدن ایزولاسیون پشت بام است. در این مرحله از موزاییک یا ملات سیمان و ماسه به اندازه یک لایه استفاده میشود. اجرای سازهها و اقلامی که به محل مورد نظر منتقل شدهاند در مرحله بعد قرار دارد.
بیشتر بخوانید: چوب ترمو
در این مرحله از پروژه سازههایی مانند آلاچیق، فلاور باکس و پرگولا اجرا و همچنین چیدن و نصب اقلامی مانند سنگ قلوههای تزیینی و چمن مصنوعی طبق نقشه در محل مورد نظر انجام میشود. مرحله پایانی که مهمترین مرحله در ساخت روف گاردن چوبی است، طرح کاشت است.
انتخاب گل و گیاه مناسب برای فضای بام سبز امری حساس و مهم به شمار میرود؛ زیرا باید از نظر وزش باد، تابش آفتاب، سرمای زمستان و گرمای تابستان و همچنین اختلاف دمای روز و شب بررسی شود. از اینکه ما را تا پایان همراهی نمودید، بسیار سپاسگزاریم. امیدواریم مطالب مفیدی در این مقاله به شما ارائه داده باشیم.