نمای ساختمان چوبی

نمای ساختمان چوبی

نمای ساختمان چوبی: نمای ساختمان توسط خلاقیت مهندسی، فناوری جدید و به کارگیری عناصر مناسب در کنار تجربه بر اساس اصول طراحی به دست می‌آید. علاوه بر این هارمونی در طراحی نمای ساختمان می‌تواند آن را به اثری جاودان تبدیل نماید. نمای یک ساختمان در واقع هویت بنا به شمار می‌رود و تا حدودی نشان دهنده ویژگی‌های داخلی ساختمان نیز می‌باشد.

طراحی نمای ساختمان انواع مختلفی دارد. ترکیبی از مواد و مصالح جدید در کنار تکنولوژی‌های روز دنیا نمای مدرن را به وجود می آورد. اجرای نمای مدرن در ساختمان طبق یک سری قواعد و قوانین شهری امکان پذیر است. نمای رومی یا کلاسیک از جمله طرح های اصیل و پرطرفدار در ایران به شمار می رود. ایجاد تقارن در نمای کلاسیک از فاکتورهای مهم است. نمای نئوکلاسیک از دیگر نمونه های دوست داشتنی نمای ساختمان می‌باشد. این سبک ترکیبی از مدرنیته و سبک کلاسیک است.

بیشتر بخوانید: ساخت روف گاردن چوبی

نمای ساختمان چوبی

نمای چوبی ساختمان

نمای چوبی ساختمان دارای ظاهری فریبنده و زیبا است. القای حس نوستالژیک توسط نمای چوبی ساختمان هر بیننده‌ای را به وجد خواهد آورد. در واقع نمای چوبی ساختمان عنصر اصلی اجرای یک ساختمان مسکونی به شمار می‌رود و در طراحی آن نقشی اساسی دارد. از طرفی این امر هویت یک شهر را نشان می دهد. نمای چوبی به یک بنا ظاهری طبیعی و گرم می‌بخشد.

برای داشتن یک ساختمان زیبا با نمای چوبی باید آن را از نظر طول عمر و کیفیت نیز مورد بررسی قرار داد. در این امر یک طراحی اصولی در کنار یک اجرای بی نقص با انتخاب بهترین نوع چوب از نظر کاربرد می تواند کمک کننده باشد. رعایت اصول و قوانین در اجرای نمای چوب می‌تواند باعث کم شدن مشکلات احتمالی استفاده از هر نوع چوب در نمای ساختمان باشد.

بیشتر بخوانید: چوب ترمووود چیست؟

نمای ساختمان چوبی

اصول اجرای نمای چوبی

در طراحی و اجرای نمای چوبی در یک ساختمان باید به موارد زیادی توجه ویژه داشت. همانطور که در قسمت قبل به آن اشاره شد، اجرای نما با چوب ممکن است باعث بروز مشکلاتی شود. بنابراین جهت جلوگیری از بروز هرگونه مشکل در طراحی و یا اجرای نمای چوب لازم است به یک سری نکات دقت ویژه داشت. نوع چوب فاکتور اصلی جهت بررسی برای اجرا در نمای خارجی یک ساختمان می‌باشد.

سبک و مدل طراحی و المان‌های موجود در نما از موارد قابل بررسی جهت اجرای نمای چوبی می‌باشد. دقت در انتخاب رنگ در کنار کیفیت و مقاومت مناسب چوب از دیگر فاکتورهای مهم در اصول اجرایی نمای ساختمان با چوب است. ابعاد و سایز پروفیل‌های چوبی مورد نظر و روش اجرای آن در نما نیز جزو موارد مهم می‌باشد. نحوه نگهداری و محافظت از چوب نیز باعث افزایش طول عمر آن در نما می‌شود. برآورد هزینه نهایی که مجموعه‌ای از مراحل اجرا و نصب می‌باشد نیز حائز اهمیت است.

نمای ساختمان چوبی

مزایای نمای چوبی چیست؟

اگر قبل از اقدام برای اجرای نمای چوبی بتوان شناخت بیشتری از نیازهای پروژه پیدا کرد می‌توان به طرز اصولی‌تری آن را برآورده کرد. نمای چوبی در ساختمان چند مزیت دارد که در ادامه این بخش به معرفی آن می پردازیم. زیبایی و طبیعی بودن نمای چوب علت اصلی انتخاب این متریال توسط مصرف کنندگان است. همانطور که در بخش های قبل به آن اشاره شد چوب می تواند حس گرما و طبیعت را برای انسان تداعی کند.

در واقع اجرای نمای چوبی باعث افزایش آرامش و تمرکز میشود. از دیگر مزیت های بهره گیری از چوب در نمای ساختمان می توان به سازگاری آن با محیط زیست اشاره کرد. این متریال از طریق جذب گازهای مضر گلخانه‌ای توانسته کمک فراوانی به پایداری محیط زیست بکند. جالب است بدانید که برخلاف سایر مصالح ساختمانی، چوب قابل تجدید است. از طرفی برای تولید و تهیه چوب حداقل سوخت فسیلی مصرف می‌شود.

بیشتر بخوانید: ترمووود فنلاندی

نمای ساختمان چوبی

سایر مزیت های نمای چوبی

چوب قابلیت این را دارد که بتوان با استفاده از آن طرح‌های منحنی و خاص ایجاد کرد. در واقع چوب یک نوع متریال انعطاف پذیر به شمار می‌رود. بدون شک با موادی مانند سنگ، آجر و سرامیک نمی‌توان چنین طرحی را اجرا کرد.

پس جهت اجرای طرح‌های خاص و منحصر به فرد تنها باید از چوب بهره گرفت. استفاده از چوب و کار با آن راحت و آسان است. همچنین تغییر و بازسازی نما با چوب نیز امری ساده می‌باشد. انجام هرگونه تغییر بر روی چوب و نمای چوبی به راحتی و با سرعت بالا امکان پذیر است. به این ترتیب در هزینه و وقت نیز صرفه جویی می‌شود.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 − 14 =