نمای ترموود امروزه نمای ترموود بیشتر از هر نوع نمای دیگری مورد استقبال مصرف کنندگان قرار گرفته است. این امر به دلیل مقاومت و کیفیت بالای این متریال میباشد. همانطور که میدانید چوب ترموود جهت آماده سازی برای استفاده در نما، فرایند مقاوم سازی را طی میکند و ویژگیهای خاصی به دست میآورد. پس بهتر است قبل از اقدام برای اجرای نمای چوب ترمو و طراحی آن با مزیتهای این چوب آشنا شوید.
بیشتر بخوانید: چوب ترمو
مزیت های استفاده از نمای ترموود چیست؟
بدون شک زیبایی نما همواره در اولویت است. چوب ترمو در عین یکنواختی و سادگی دارای زیبایی منحصر به فردی میباشد. قابلیت تجدید رنگ نمای چوب ترمو از مزیتهای مهم استفاده از این چوب به شمار میرود.
مقاومت چوب ترمو در برابر انواع باکتریها، حشرات و استحکام زیاد این نما در برابر عوامل خارجی مانند رطوبت، آفتاب و باران از ویژگی های بارز آن است. پایداری و ثبات ابعاد و حفظ ویژگی این چوب در برابر عوامل محیطی و شرایط جوی نیز قابل توجه است. قابلیت نظافت و برش چوب ترموود به شکل هلالی و انتقال آسان این امکان را به وجود میآورد که بتوان آن را به هر جایی انتقال داد و اجرا کرد. طول عمر بالای چوب ترمو از دیگر ویژگیهایی است که طراحان را به سمت آن سوق میدهد.
بیشتر بخوانید: ساخت روف گاردن
ویژگیهای نمای ترموود چیست؟
چوب ترمو در ایران با نام ترمو نیز شناخته میشود و ویژگی های منحصر به فردی دارد. حرارت دهی جهت بهبود استحکام و مقاومت این چوب، از آن در برابر پوسیدگی محافظت میکند.
امروزه سایر کشورها نیز از این روش در تولید چوب ترموود فنلاندی بهره میگیرند. از ویژگی های مهم ترموود سطح پایین رطوبت در این چوب است؛ که دلیل افزایش مقاومت آن است. این امر باعث شده که در برابر عوامل ایجاد کننده پوسیدگی نیز از خود مقاومت بالایی نشان دهد. از طرفی رطوبت پایین چوب باعث می شود که کمتر دچار انقباض و انبساط شود و از این طریق در افزایش طول عمر چوب ترمو تاثیر مثبتی دارد.
چوب ترموود از جمله متریالهایی است که صمغ ندارد. همانطور که می دانید صمغ از مواد مورد علاقه انواع حشرات به شمار میرود. بنابراین این ویژگی باعث شده تا حشرات در ترموود نفوذ نکنند. فرایند خاصی که در تولید چوب ترموود به کار گرفته میشود از ورقه ورقه شدن چوب ترمو و تاب برداشتن و خمیدگی آن نیز جلوگیری میکند.
بیشتر بخوانید: ترموود فنلاندی
اجرای نمای ترموود
مهمترین اصل در افزایش کیفیت نما با چوب ترمو زیرسازی صحیح در اجرای نمای ترموود است. اجرا و طراحی نمای ترموود امری آسان به شمار میرود؛ اما همانطور که گفته شد آن چیز که مهم است زیرسازی صحیح میباشد. در واقع نصب نمای ترموود آخرین مرحله پروژه به شمار میرود. قبل از اقدام برای نصب، مراحل زیرسازی صورت میگیرد.
چوب ترمو به سهولت بر روی سطوح بتنی، سیمانی، سنگی، سرامیکی، آهنی و چوبی قابل اجرا است. توصیه میکنیم قبل از اقدام جهت اجرای نمای ترموود محاسبات دقیق انجام گردد. لازم است قبل از هرگونه تصمیمگیری و اقدام برای نصب نمای ترموود شرایط از جهات مختلف سنجیده شود. هنگام نصب توجه داشته باشید که سطح نرمتر چوب در زیر و قسمت سختتر آن در نمای بیرونی قرار گیرد.
چوب ترمو را به دو روش پیچ کردن و میخ زنی میتوان نصب کرد. دقت در انجام این مرحله از واجبات نصب نمای ترموود به شمار میرود و باید طبق محاسبات دقیقی انجام شود. به عنوان مثال در روش نصب نما با پیچ، بهتر است پیچهایی از جنس گالوانیزه و استیل به کار گرفته شود. تعداد میخ یا پیچ مورد استفاده باید بر اساس عرض چوب محاسبه شود.
بیشتر بخوانید: ترموود در نما و معماری ایرانی
هزینه نمای ترموود
عوامل و فاکتورهای مختلفی در محاسبه قیمت نهایی اجرا و طراحی نما با چوب ترمو دخالت دارند. از این جهت نمیتوان قیمت تمام شده و دقیقی ارائه داد. نوع چوبی که در ساخت نمای چوب ترمو مورد استفاده قرار میگیرد، از عوامل تاثیر گذار بر قیمت پروژه است.
متراژ فضای پیاده سازی نیز از دیگر عوامل مهم و تاثیر گذار در هزینه اجرای نمای ترموود می باشد. سایر متریالهای استفاده شده در کار و هزینه پنلهای چوبی نیز در قیمت نهایی تاثیر مستقیم دارد. مدت زمانی که طول می کشد که یک نما از صفر تا صد طراحی و اجرا شود نیز جهت تعیین دستمزد در هزینه نهایی محاسبه میشود.